Stapelen korting! Stapelen korting!

Circular Made Fiber

Bamboo Basics is continu bezig met onderzoeken en innoveren om zo de CO2 uitstoot en waterverbruik te verminderen en zo haar footprint te verkleinen. We streven ook naar meer circulariteit in de mode-industrie. Dit draagt bij aan onze visie: het versnellen van de transitie naar een eerlijke en niet vervuilende mode-industrie.

Van textielafval naar premium underwear

Bamboo Basics komt met ‘s werelds eerste T-shirts en ondergoed gemaakt van garen uit post-consumer waste en bamboe. Post-consumer textielafval is weggegooid textiel van consumenten.
Hiermee levert het merk een bijdrage aan het verkleinen van de textielafvalberg en het upcyclen van afgedankte kleding. Dit zijn de eerste stappen richting circulariteit, met als uiteindelijk doel om producten te ontwikkelen die oneindig recyclebaar en geheel circulair zijn.

Lees meer

Textiel verdient een tweede leven in plaats van te eindigen als afval, maar het recyclen ervan is makkelijker gezegd dan gedaan. Post-consumer textiel recyclen is zelfs een van de grootste uitdagingen op het gebied van duurzaamheid in de kledingindustrie.

De mode-industrie zorgt voor een grote hoeveelheid textielafval. Het begint met grondstoffen en eindigt met afval, dat in de meeste gevallen op de grote afvalberg belandt. Maar wat gebeurt er met al het afgedankte textiel? En hoeveel procent hiervan wordt daadwerkelijk gerecycled? In realiteit wordt slechts 1% van alle post-consumer textiel gerecycled tot nieuwe kleding. 12% wordt gedowncycled tot iets met een mindere waarde en 87% van het textielafval gaat verloren.

Daar wil Bamboo Basics in samenwerking met Circular Made verandering in brengen, daarom hebben we organisch katoen vervangen voor Circular Made fiber, voor nóg duurzamere items.

Over de Circular Made Fiber

De Circular Made Fiber wordt gemaakt van post-consumer textielafval. Het textielafval wordt verwerkt en gecombineerd met hout, afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Door minder nieuwe grondstoffen te gebruiken verminderen we de ecologische impact. Wat overblijft van het ene proces wordt input voor het andere, zodat het blijft circuleren.

Lees meer

Voordelen van de Circular Made fiber
Duurzaam beheerde bossen
De vezels bestaan uit een mix van houtpulp en  pulp katoenresten. Omdat beide grondstoffen afkomstig zijn van plantaardige bronnen, zijn de resulterende vezels 100% biobased.

95% minder waterverbruik
Bij het productieproces van de Circular Made fiber wordt  95% minder water gebruikt dan voor het produceren van conventioneel katoen. Het heeft een hoge hulpbronnenefficiëntie en een lage impact op het milieu.

Composteerbaar en biologisch afbreekbaar
De Circular Made fiber is composteerbaar en biologisch afbreekbaar.

Eigenschappen van de Circular Made fiber
Fijn voor de huid
De Circular Made fiber zorgt voor een extra zachte stof die net als bamboe ook geschikt is voor een gevoelige huid.

Vochtregulatie
De Circular Made fiber absorbeert vocht efficiënter dan katoen en ondersteunt de natuurlijke warmteregeling van het lichaam.

Langdurige kwaliteit
De Circular Made fiber is  erg sterk, duurzaam en levert langdurige kwaliteit.

Södra – Circular Made Fiber

Het Zweedse bosbouwbedrijf Södra heeft enige tijd geleden de unieke oplossing gevonden om op grote schaal textielafval van gemengde vezels te recyclen. Bamboo Basics mag, als een van de eerste, met deze nieuwe vezel werken en lanceert nu de eerste T-shirts en ondergoed gemaakt van kledingafval, gemengd met de fijne eigenschappen van bamboe.

Lees meer

Södra is niet alleen de eerste die gemengde vezels met een hoog synthetisch gehalte kan recyclen, maar is ook een van de weinige die pulp produceert die weer viscose vezels en nieuw textiel kan worden. De pulp die in het proces wordt geproduceerd, bestaat uit cellulose die afkomstig is van twee bronnen: gerecycled textiel en hout uit de verantwoord beheerde bossen van Södra. De pulp staat gelijk aan oplossende pulp voor de productie van viscose of lyocell als het gaat om zuiverheid, kwaliteit en eigenschappen.

Van deze pulp wordt er vervolgens een vezel gemaakt. Deze Circular Made fiber mengt Bamboo Basics met bamboe fiber, afkomstig van verantwoord beheerde plantages. Zo ontstaat er een comfortabel eindproduct met een kleinere ecologische footprint.

From waste to wear

Dit product is deels gemaakt van post-consumer textielafval. Een vezel gemaakt van textielafval van consumenten dat samen met onze Tanboocel bamboe fiber een garen vormt. Deze combinatie zorgt voor een heerlijk comfortabel, nóg duurzamer en zachter product!

Bamboo Basics streeft naar een circulaire toekomst, waarin textielafval niet meer bestaat. In samenwerking met Circular Made gebruiken wij dat afval als grondstof, waardoor we uiteindelijk de textiel afvalbergen helpen verkleinen.