15 procent korting!! 15 procent korting!!

Bespaar 7000 liter water met Bamboo Basics

Water footprint van katoen en bamboe, gebaseerd op het wereldwijd gemiddelde.

Bespaar 7000 liter water

Zag je onze commercial op TV? Ja, je hoorde het goed. De productie van 1 kg Bamboo Basics bespaart 7000 liter water ten opzichte van katoen. Een besparing van zo’n 50 badkuipen vol!

Katoen heeft 10.000 liter water nodig voor de productie van 1 kg stof. Bamboo Basics daarentegen 3.000 liter water. Nog steeds veel, maar wat een enorme besparing! Ga eens na waar dat allemaal voor gebruikt kan worden!

Het komt o.a. door het feit dat bamboe van nature genoeg heeft aan zon en regenwater om te groeien en dus niet extra bewaterd hoeft te worden.

Wil je nog meer informatie over dit onderwerp? Download het rapport van het Water Footprint Network.

Meer informatie over hoe Bamboo Basics duurzaam en sociaal verantwoord geproduceerd wordt, lees je hier.

De voordelen van bamboe onderkleding

Zijdezacht

De stof valt soepel en voelt zijdezacht aan. Dit komt door het ronde oppervlak van de bamboevezels. Een hoog draagcomfort dus!

Goed voor je huid

Heb je een gevoelige huid of last van allergieën? Dan is bamboe ondergoed perfect! Bamboe is namelijk hypoallergeen.

Thermo comfort

In de zomer werkt bamboe verkoelend en in de winter is het warmer dan katoen. De open structuur van de vezels zorgt hiervoor.

UV-bescherming

Bamboe is van nature UV-beschermend en filtert 98% van de schadelijke UV-stralen.

Kwaliteit

Ondanks de zachtheid zijn de vezels van bamboe sterk, waardoor de kleding een lange levensduur heeft. De stof kreukt niet, is antistatisch, vormvast en kan gewoon in de wasmachine.

No sweat

De micro gaatjes in de bamboevezel zorgen ervoor dat vocht sneller absorbeert en verdampt. Bamboe neemt tot wel 70% meer vocht op dan katoen. Lees meer over onze anti-transpirantie T-shirts.

Perfect fit

De combinatie van elastaan en katoen met bamboe zorgt voor zowel een sterke stof als een perfecte pasvorm. Doordat bamboe van nature heel sterk is blijven onze producten ook na veelvuldig wassen mooi!

Kreukherstellend

Zodra je onze T-shirts uit de wasmachine haalt, zijn deze zo goed als kreukvrij. Strijken is dus bijna niet nodig!

Milieuvriendelijk

De belasting op het milieu tijdens de productie van bamboe is tot wel 80% minder dan bij katoen. Dus met het dragen van Bamboo basics ben je meer duurzaam bezig! Hier lees je er alles over.

Shop onze bestsellers