Meteen naar de content
  • Heren
  • Dames
  • Baby
  • Over ons
  • Blog
Terug naar overzicht
De voordelen van bamboo sokken

De voordelen van bamboo sokken

Comfortabel zittende sokken, wie wil dat nu niet? Niets vervelender dan afzakkende sokken, een ruwe stof of sokken waar snel gaten inkomen. Met de bamboe sokken van Bamboo Basics heb je hier geen last van en ben je verzekerd van heel zachte en comfortabele sokken. Alle sokken op onze website zijn unisex, zowel voor mannen als vrouwen, waardoor er ongetwijfeld een fijn paar sokken voor je tussenzit.

Voordelen sokken van bamboe

Bamboe sokken hebben een aantal voordelen ten opzichte van sokken van katoen. Zo zijn bamboe sokken een stuk zachter en sterker door het ronde oppervlak van de bamboe stof. Hierdoor heb je minder kans op blaren en komen er minder snel gaten in je sokken. Daarnaast hebben onze bamboe sokken geen voelbare teennaad, maar een plat stiksel waardoor ze ook nog eens heel lekker zitten.

Een leuk feitje: onze sokken hebben een subtiel gekleurd randje aan de binnenkant van de sok, zodat je ze makkelijk bij elkaar kunt zoeken als ze uit de was komen. Een groen randje voor de grote maten en een lichtblauw randje voor de kleine maat sokken.

Bamboe is een hypoallergene stof. Dit betekent dat mensen met een gevoelige huid of een allergie zonder problemen onze sokken kunnen dragen. Wel zo fijn! Daarnaast zijn de sokken zowel geschikt voor de zomer als de winter door de tegelijkertijd verwarmende en verkoelende werking van bamboe stof. Bijzonder toch?

Sokken voor dames en heren

Al onze sokken hebben een unisex pasvorm en zijn dus zowel voor dames als heren. In onze webshop vind je vier verschillende soorten sokken:

Je koopt de sokken in packs van 2, 3 of 6 paar sokken, dan kun je weer een tijdje vooruit! Ook verkopen we speciale gift packs die je kado kunt doen aan een ander.

Comfortabele bamboe sokken

Wist je dat bamboe stof ook ventilerend werkt? Het zorgt ervoor dat vocht wordt afgevoerd van de huid, waardoor je voeten droog en fris blijven. Ideaal toch? Bamboe sokken zijn dus een goede keuze als je last hebt van zweetvoeten of als je gaat sporten.

Tot slot sluiten we af met een laatste voordeel van bamboe sokken, namelijk dat onze sokken milieuvriendelijk zijn. De productie van bamboe is een stuk duurzamer dan de productie van katoen. Voor katoen wordt veel meer water en pesticiden gebruikt dan voor bamboe. Met de aankoop van een paar bamboe sokken maak je dus een bewuste keuze.

Gun jij je voeten het allerbeste? Koop dan de sokken van Bamboo Basics!