Zijdezacht

De bamboe stof valt soepel en voelt zijdezacht aan. De structuur kent geen harde of scherpe delen die de huid kunnen irriteren. Dit komt door het ronde oppervlak van de bamboevezels. Een hoog draagcomfort dus! Onderkleding hoort te voelen als een tweede huid, daarom zijn veel van de Bamboo Basics items naadloos, wat zorgt voor nog meer comfort.

Goed voor je huid

Heb je een gevoelige huid of last van allergieën? Dan is bamboe ondergoed perfect! Bamboe is namelijk hypoallergeen. Een allergeen is een stof die allergische reacties oproept bij mensen. Hypoallergeen betekent dat er minder stoffen in een product zitten waar je allergisch op kunt reageren.

Thermo comfort

Bamboetextiel is verwarmend, maar is daarnaast ook ademend. In de zomer werkt bamboe verkoelend en in de winter is het warmer dan katoen. De open structuur van de vezels zorgt hiervoor. Deze thermo functie werkt voor zowel warme als koude periodes. Dit betekent dus dat je ook in koudere periodes kunt genieten van je favoriete bamboe onderkleding.

UV-bescherming

Als je lichaam te veel blootgesteld wordt aan UV-stralingen kan dit op lange termijn negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Bamboe is van nature UV-beschermend en filtert 98% van de schadelijke UV-stralen. Door het dragen van bamboe kleding kun je jouw lichaam beschermen tegen de zon.

Kwaliteit

Ondanks de zachtheid zijn de vezels van bamboe sterk, waardoor de kleding een lange levensduur heeft. De stof kreukt niet, is antistatisch, vormvast en kan gewoon in de wasmachine. Je kunt jouw Bamboo Basics items vaak wassen zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. We focussen op basic stijlen in niet-modegevoelige kleuren van hoge kwaliteit. Zo zorgen wij ervoor dat klanten lang met onze items kunnen doen en er niet snel op uitgekeken raken.

No sweat

Bamboe neemt tot wel 70% meer vocht op dan katoen. Een bamboe t-shirt is daardoor een anti zweet shirt. De micro gaatjes en de holle bamboevezels zorgen ervoor dat vocht snel absorbeert en verdampt. Daardoor blijft de kleding, zelfs bij inspanning, droog aanvoelen. Lees meer over onze anti-transpirantie T-shirts.

Perfecte fit

De combinatie van elastaan en organisch katoen met bamboe zorgt voor zowel een sterke stof als een perfecte pasvorm. In een aantal items voegen we organisch katoen toe, om te voorkomen dat de onderkleding gaat lubberen. Daarnaast zorgt de bamboe er juist voor dat de items zacht en sterk blijven. En doordat bamboe van nature heel sterk is blijven onze producten ook na veelvuldig wassen mooi!

Kreukherstellend

Zodra je onze T-shirts uit de wasmachine haalt, zijn deze zo goed als kreukvrij. De structuur van de vezel is glad en rond, wat er voor zorgt dat de kleding extreem zacht aanvoelt én van nature minder kreukt. Zeg maar ‘doei’ tegen je strijkbout, want strijken is niet meer nodig.