Van textielafval naar premium underwear

Bamboo Basics komt met ‘s werelds eerste T-shirts en ondergoed gemaakt van garen uit post-consumer waste en bamboe. Post-consumer textielafval is weggegooid textiel van consumenten.


Hiermee levert het merk een bijdrage aan het verkleinen van de textielafvalberg en het upcyclen van afgedankte kleding. Dit zijn de eerste stappen richting circulariteit, met als uiteindelijk doel om producten te ontwikkelen die oneindig recyclebaar en geheel circulair zijn.

Over de Circular Made Fiber

De Circular Made Fiber wordt gemaakt van post-consumer textielafval. Het textielafval wordt verwerkt en gecombineerd met hout, afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Door minder nieuwe grondstoffen te gebruiken verminderen we de ecologische impact. Wat overblijft van het ene proces wordt input voor het andere, zodat het blijft circuleren.


Voordelen van de Circular Made fiber


Duurzaam beheerde bossen


De vezels bestaan uit een mix van houtpulp en pulp katoenresten. Omdat beide grondstoffen afkomstig zijn van plantaardige bronnen, zijn de resulterende vezels 100% biobased. 95% minder waterverbruik Bij het productieproces van de Circular Made fiber wordt 95% minder water gebruikt dan voor het produceren van conventioneel katoen. Het heeft een hoge hulpbronnenefficiëntie en een lage impact op het milieu.


Composteerbaar en biologisch afbreekbaar


De Circular Made fiber is composteerbaar en biologisch afbreekbaar.


Eigenschappen van de Circular Made fiber


Fijn voor de huid De Circular Made fiber zorgt voor een extra zachte stof die net als bamboe ook geschikt is voor een gevoelige huid.


Vochtregulatie


De Circular Made fiber absorbeert vocht efficiënter dan katoen en ondersteunt de natuurlijke warmteregeling van het lichaam.


Langdurige kwaliteit


De Circular Made fiber is erg sterk, duurzaam en levert langdurige kwaliteit.

Södra – Circular Made Fiber

Het Zweedse bosbouwbedrijf Södra heeft enige tijd geleden de unieke oplossing gevonden om op grote schaal textielafval van gemengde vezels te recyclen.


Bamboo Basics mag, als een van de eerste, met deze nieuwe vezel werken en lanceert nu de eerste T-shirts en ondergoed gemaakt van kledingafval, gemengd met de fijne eigenschappen van bamboe.


Södra is niet alleen de eerste die gemengde vezels met een hoog synthetisch gehalte kan recyclen, maar is ook een van de weinige die pulp produceert die weer viscose vezels en nieuw textiel kan worden. De pulp die in het proces wordt geproduceerd, bestaat uit cellulose die afkomstig is van twee bronnen: gerecycled textiel en hout uit de verantwoord beheerde bossen van Södra. De pulp staat gelijk aan oplossende pulp voor de productie van viscose of lyocell als het gaat om zuiverheid, kwaliteit en eigenschappen.


Van deze pulp wordt er vervolgens een vezel gemaakt. Deze Circular Made fiber mengt Bamboo Basics met bamboe fiber, afkomstig van verantwoord beheerde plantages. Zo ontstaat er een comfortabel eindproduct met een kleinere ecologische footprint.

From waste to wear
From waste to wear

From waste to wear

Dit product is deels gemaakt van post-consumer textielafval. Een vezel gemaakt van textielafval van consumenten dat samen met onze Tanboocel bamboe fiber een garen vormt. Deze combinatie zorgt voor een heerlijk comfortabel, nóg duurzamer en zachter product! Bamboo Basics streeft naar een circulaire toekomst, waarin textielafval niet meer bestaat. In samenwerking met Circular Made gebruiken wij dat afval als grondstof, waardoor we uiteindelijk de textiel afvalbergen helpen verkleinen.