Duurzaam geproduceerd

Bamboo Basics is OEKO-TEX 100 gecertificeerd. Dit betekent dat onze producten geen schadelijke stoffen voor mens en milieu bevatten. Lees hier meer over OEKO-TEX.


Om van bamboe garen te maken zijn er in het proces 2 soorten chemicaliën nodig. Deze komen niet in het milieu terecht omdat we gebruik maken van Tanboocel. Zij hanteren een circulair proces waarbij 100% van de gebruikte chemicaliën opgevangen worden en gerecycled.


Om ons product sterker te maken en een langere levensduur te geven, gebruiken we voor een deel (28%) biologisch katoen. Bamboe heeft van nature genoeg aan zon en regenwater om te groeien. Katoen moet geïrrigeerd worden. Voor de productie van 1 kilo katoen is er in totaal 10.000 liter water nodig (bron: Better Cotton Initiative).

Ter vergelijking: bij de productie van 1 kilo Bamboo Basics wordt er ruim 7.000 liter water bespaard. Bamboe heeft van nature geen insecticiden en geen pesticiden nodig om te groeien. Daarentegen is katoen verantwoordelijk voor maar liefst 11% van alle pesticiden en 25% van alle insecticiden die elk jaar wereldwijd gebruikt worden. Bamboe neemt 5 keer meer CO2 op als een vergelijkbare groep bomen, terwijl het 35% meer zuurstof afgeeft.


De bamboevezel is biologisch afbreekbaar. Bamboe gaat efficiënter om met de grond waarin ze groeit. Bamboe groeit 30x sneller dan katoen en de wortels blijven in de grond, waarna de plant weer doorgroeit. Zo wordt bodemerosie voorkomen en is er minder m2 landbouwgrond nodig. Dit voorkomt ontbossing en geeft bijvoorbeeld ruimte voor het verbouwen van voedsel. De bamboe die Bamboo Basics gebruikt is een ander soort dan die door de panda wordt gegeten en komt ook niet uit de natuurlijke leefomgeving van het dier.

Sociaal verantwoord
home-heren3
Sociaal verantwoord

Sociaal verantwoord

Om onze waarden en normen te waarborgen hebben wij een Code of Conduct opgesteld. Hierin beschrijven we o.a. veiligheid van de werkomgeving, het uitbetalen van een eerlijk loon, geen kinderarbeid, vrijheid van vereniging en toezicht op de hygiëne. Je kan de hele Code of Conduct hier inzien.

We werken alleen samen met leveranciers die onze Code of Conduct hebben ondertekend. De bamboe die wij in onze producten gebruiken komt uit China, waar het lokaal verwerkt tot eindproduct. Bamboo Basics heeft hier plaatselijke kantoren en medewerkers die vrijwel dagelijks toezien op het naleven van de Code of Conduct.

Al onze toeleveranciers zijn BSCI gecertificeerd. Dat staat voor Business Social Compliance Initiative. Dit is een initiatief van bedrijven die zich inzetten voor betere arbeidsomstandigheden in de wereldwijde toeleveringsketen. Lees hier meer over BSCI. Onafhankelijke erkende organisaties houden toezicht op alle processen. Wij krijgen van hen jaarlijks een audit report.

Lees meer

Zijdezacht

De bamboe stof valt soepel en voelt zijdezacht aan. De structuur kent geen harde of scherpe delen die de huid kunnen irriteren. Dit komt door het ronde oppervlak van de bamboevezels. Een hoog draagcomfort dus! Onderkleding hoort te voelen als een tweede huid, daarom zijn veel van de Bamboo Basics items naadloos, wat zorgt voor nog meer comfort.

Goed voor je huid

Heb je een gevoelige huid of last van allergieën? Dan is bamboe ondergoed perfect! Bamboe is namelijk hypoallergeen. Een allergeen is een stof die allergische reacties oproept bij mensen. Hypoallergeen betekent dat er minder stoffen in een product zitten waar je allergisch op kunt reageren.

Thermo-comfort

Bamboetextiel is verwarmend, maar is daarnaast ook ademend. In de zomer werkt bamboe verkoelend en in de winter is het warmer dan katoen. De open structuur van de vezels zorgt hiervoor. Deze thermo functie werkt voor zowel warme als koude periodes. Dit betekent dus dat je ook in koudere periodes kunt genieten van je favoriete bamboe onderkleding.

UV-bescherming

Als je lichaam te veel blootgesteld wordt aan UV-stralingen kan dit op lange termijn negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Bamboe is van nature UV-beschermend en filtert 98% van de schadelijke UV-stralen. Door het dragen van bamboe kleding kun je jouw lichaam beschermen tegen de zon.