Code of conduct

Om onze waarden en normen te waarborgen hebben wij een Code of Conduct opgesteld. Hierin beschrijven we o.a. veiligheid van de werkomgeving, het uitbetalen van een eerlijk loon, geen kinderarbeid, vrijheid van vereniging en toezicht op de hygiëne. Je kan de hele Code of Conduct hier inzien.

We werken alleen samen met leveranciers die onze Code of Conduct hebben ondertekend.

De bamboe die wij in onze producten gebruiken komt uit China, waar het lokaal verwerkt wordt tot eindproduct. Bamboo Basics heeft hier plaatselijke kantoren en medewerkers die vrijwel dagelijks toezien op het naleven van de Code of Conduct.

BSCI
BSCI

BSCI

Al onze toeleveranciers zijn BSCI gecertificeerd. Dat staat voor Business Social Compliance Initiative. Dit is een initiatief van bedrijven die zich inzetten voor betere arbeidsomstandigheden in de wereldwijde toeleveringsketen.

Onafhankelijke erkende organisaties houden toezicht op alle processen. Wij krijgen van hen jaarlijks een audit report.

Lees hier meer over BSCI.

Zijdezacht

De bamboe stof valt soepel en voelt zijdezacht aan. De structuur kent geen harde of scherpe delen die de huid kunnen irriteren. Dit komt door het ronde oppervlak van de bamboevezels. Een hoog draagcomfort dus! Onderkleding hoort te voelen als een tweede huid, daarom zijn veel van de Bamboo Basics items naadloos, wat zorgt voor nog meer comfort.

Goed voor je huid

Heb je een gevoelige huid of last van allergieën? Dan is bamboe ondergoed perfect! Bamboe is namelijk hypoallergeen. Een allergeen is een stof die allergische reacties oproept bij mensen. Hypoallergeen betekent dat er minder stoffen in een product zitten waar je allergisch op kunt reageren.

Thermo-comfort

Bamboetextiel is verwarmend, maar is daarnaast ook ademend. In de zomer werkt bamboe verkoelend en in de winter is het warmer dan katoen. De open structuur van de vezels zorgt hiervoor. Deze thermo functie werkt voor zowel warme als koude periodes. Dit betekent dus dat je ook in koudere periodes kunt genieten van je favoriete bamboe onderkleding.

UV-bescherming

Als je lichaam te veel blootgesteld wordt aan UV-stralingen kan dit op lange termijn negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Bamboe is van nature UV-beschermend en filtert 98% van de schadelijke UV-stralen. Door het dragen van bamboe kleding kun je jouw lichaam beschermen tegen de zon.