Meteen naar de content
  • Heren
  • Dames
  • Baby
  • Over ons
  • Blog
Terug naar overzicht
Sport compressiesokken voor dames en heren

Sport compressiesokken voor dames en heren

Compressiekousen brengen veel voordelen met zich mee. De kousen stimuleren de doorbloeding van de spieren, zo worden de spieren sneller voorzien van verse zuurstof. De sokken zorgen voor energiebehoud en verkleinen de kans op spierpijn en blessures.

Hoe werken compressiesokken?

Sportcompressiekousen zijn sportsokken die extra druk geven aan de onderbenen. Ze zijn ontworpen om de bloedcirculatie in de benen te verbeteren en zorgen voor stabiliteit en ondersteuning van de kuiten en de voeten tijdens het hardlopen, wandelen of wielrennen.

De Bamboo Basics compressiekousen voor sporters reduceren ook pijn tijdens de training en zorgen voor een sneller herstel na de training. De strakke pasvorm reduceert beweging en trilling van de kuitspier waardoor het scheenbeen minder belast wordt. En de sokken werken preventief tegen blessures!

De zwaartekracht zorgt ervoor dat het bloed en vocht in het lichaam naar de voeten stroomt. Het lichaam kan daarbij alle hulp gebruiken om het weer naar boven te laten stromen. Daarom zit in de compressiesokken de hoogste compressie bij de enkels, zodat er vanuit de enkels genoeg druk wordt uitgeoefend om het bloed terug naar boven te ‘duwen’. Dit zorgt voor een optimale bloedcirculatie en minder kans op blessures of spierpijn.

Voor wie?

De sport compressiekousen zijn voor dames en heren. De sokken zijn te gebruiken als hardloopsokken voor zowel dames als heren, maar ook tijdens andere sporten zoals skiën, padel, hockey of tennis. Dus de perfecte wandelsokken, skisokken of fietssokken. Te gebruiken voor iedere sport!