Meteen naar de content
  • Heren
  • Dames
  • Baby
  • Over ons
  • Blog
Terug naar overzicht
De voordelen van bamboe kleding

De voordelen van bamboe kleding

Bij Bamboo Basics hebben we naast bamboe ondergoed ook fijn zittende kledingstukken van bamboe. Denk hierbij bijvoorbeeld aan t-shirts, tops, singlets en sokken. Onze kleding wordt zo comfortabel en duurzaam mogelijk geproduceerd en heeft veel verschillende voordelen. Ben je benieuwd wat deze zijn? In deze blog vertellen wij je meer over de voordelen van bamboe kleding.

De perfecte pasvorm

Allereerst heeft onze kleding van bamboe de perfecte pasvorm. De kleding is gemaakt met een combinatie van de stoffen elastaan, katoen en bamboe. Hierdoor sluit de stof mooi aan op je lichaam en heeft het de perfecte fit. Daarnaast zorgt met name de bamboe ervoor dat

de stof heel sterk en zacht blijft. Je kunt de kleding dan ook vaak wassen zonder dat de kwaliteit afneemt.

Een duurzame keuze

Het aanschaffen van bamboe kleding is een duurzame keuze. Bij de productie van bamboe wordt het milieu namelijk bijna 80% minder belast dan bij de productie van katoen. Daarnaast heeft bamboe geen bestrijdingsmiddelen nodig om te groeien en gaat het efficiënter om met de grond waarin het groeit dan katoen. Hierdoor is er veel minder landbouwgrond nodig dan voor de productie van katoen, wat ontbossing voorkomt en beter is voor het klimaat.

Anti-zweet kleding

Een ander groot voordeel van bamboe kleding is dat het vieze geurtjes zoals een zweetlucht voorkomt. Door de microgaatjes in de bamboevezel wordt vocht snel geabsorbeerd en verdampt het. Doordat het vocht goed kan verdampen, ontstaan er minder bacteriën in de kleding en voorkom je een zweetlucht. Ook koel je door de goede verdamping sneller af en zweet je minder, waardoor je een fris gevoel houdt. Hartstikke fijn toch?

Van hoge kwaliteit

Tot slot is onze bamboe kleding van hoge kwaliteit. De bamboe vezels zorgen voor een sterk materiaal, waardoor de kleding lange tijd mee gaat. De kleding heeft thermo comfort en

UV-bescherming, wat het geschikt maakt voor winter en zomer. Daarnaast kreukt de stof nauwelijks, ook niet na het wassen (!) en is de bamboe kleding antistatisch en vormvast. Je hoeft dus niet meer met een strijkbout in de weer!

Als je op zoek bent naar een paar fijne basic items in je kledingkast, is de kleding van Bamboo Basics een goede keuze. Het is comfortabel, heeft een lange levensduur en vereist weinig onderhoud. We verwelkomen je graag in onze webshop!