Meteen naar de content
 
  • ACTIE! Nieuwe webshop:

    15% korting op het gehele assortiment

  • Heren
  • Dames
  • Baby
  • Over ons
  • Blog
Terug naar overzicht
Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde

Naar aanleiding van de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde snappen we dat er vragen zijn ontstaan over het gebruik van bamboe in kleding. Daarom willen we graag meer duidelijkheid scheppen over het productieproces dat Bamboo Basics hanteert. Deze verschilt op een belangrijk punt met het proces dat in de uitzending werd getoond.

Bamboo Basics werkt niet met de, in het programma genoemde, fabrikant ThangShan Sanyou Chemical Fiber Co,. Ltd. Wij werken samen met Hebei Jigao Ltd. in China, een fabrikant die tijdens de productie gebruik maakt van Tanboocel™. Dit is een closed loop systeem ofwel een gesloten systeem waarbij de gebruikte chemicaliën niet in het milieu terechtkomen, maar worden opgevangen en gerecycled. Dit zorgt ervoor dat de chemicaliën die nodig zijn voor het viscose proces geen negatieve impact kunnen hebben op het milieu.

Bamboo Basics streeft ernaar haar producten op een duurzame en sociaal verantwoorde manier te produceren en zo een beter alternatief te bieden voor met name katoen. We richten ons daarbij op schoon en efficiënt gebruik van grond en het minimaliseren van watergebruik en CO2-uitstoot. Naast het feit dat bamboe, in tegenstelling tot katoen, geen insecticiden en pesticiden nodig heeft bij de groei, bespaart bamboe ten opzichte van katoen:


🦶🏼 63% op CO2 voetafdruk
💧 64% op waterverbruik
🌱 30% op landgebruik
Recentelijk zijn wij in samenwerking met Ecochain Mobius tot bovengenoemde resultaten gekomen. De resultaten zijn gepubliceerd in ons LCA rapport, dat is terug te vinden op onze website.

Deze getallen sterken ons in onze visie: het versnellen van de transitie naar een eerlijke en niet vervuilende mode-industrie. Alles wat we hiervoor doen kun je ook lezen op onze website.

Mocht je nog vragen hebben, dan horen we dat graag!

Team Bamboo Basics

15% korting