Meteen naar de content
  • Heren
  • Dames
  • Baby
  • Over ons
  • Blog
Terug naar overzicht
Bamboo Basics x Circular Made

Bamboo Basics x Circular Made

Bamboo Basics heeft in haar assortiment styles opgenomen die gemaakt zijn van Circular Made Fiber; een vezel gemaakt van post-consumer textielafval. Door minder nieuwe grondstoffen te gebruiken verminderen we de ecologische impact en streven we naar meer circulariteit in de mode-industrie.

Afgedankte kleding als grondstof

Na een lang ontwikkelingsproces is het ons gelukt om, als een van de eersten, items te maken van post-consumer textielafval, gecombineerd met bamboe. Circular Made Fiber maakt samen met bamboe een heerlijk zacht en comfortabel product dat nóg duurzamer is!

Alleen al in Nederland eindigt er ieder jaar 100 miljoen kilo textiel als afval. Bamboo Basics wil daar samen met Circular Made verandering in brengen. Wij gebruiken dat afval als grondstof waardoor we uiteindelijk de textiel afvalbergen helpen verkleinen.

Waarom kiezen voor Circular Made?

Loop voorop
Met de keuze voor een Circular Made product van Bamboo Basics loop jij voorop in innovatie en duurzaamheid. De eerste T-shirts en ondergoed gemaakt van kledingafval, gemengd met de fijne eigenschappen van bamboe, kun jij nu dragen!
Fijn voor de huid
De Circular Made fiber zorgt voor een extra zachte stof die net als bamboe ook geschikt is voor een gevoelige huid.
Vochtregulatie
De Circular Made fiber absorbeert vocht efficiënter dan katoen en ondersteunt de natuurlijke warmteregeling van het lichaam.
Langdurige kwaliteit
De Circular Made fiber is erg sterk en levert langdurige kwaliteit. Ook daarom kies je voor Circular Made.
Meer circulariteit
We willen samen met jou streven naar meer circulariteit in de mode-industrie. Dit draagt bij aan onze visie: het versnellen van de transitie naar een eerlijke en niet vervuilende mode-industrie.

Meer weten? Je leest hier alles over Circular Made.

Meteen shoppen en alle styles bekijken doe je hier.