Sociaal verantwoord

Bamboo Basics staat naast duurzaamheid ook voor sociaal verantwoord produceren. We krijgen regelmatig vragen over zowel het milieu- als het menselijke aspect van onze productieprocessen. Logisch, want onze klanten maken steeds bewustere keuzes. Daarom willen we transparant zijn over alles wat met deze thema’s te maken heeft.

Code of conduct

Om onze waarden en normen te waarborgen hebben wij een Code of Conduct opgesteld. Hierin beschrijven we o.a. veiligheid van de werkomgeving, het uitbetalen van een eerlijk loon, geen kinderarbeid, vrijheid van vereniging en toezicht op de hygiëne.
Je kan de hele Code of Conduct hier inzien.

Lees meer

We werken alleen samen met leveranciers die onze Code of Conduct hebben ondertekend.
De bamboe die wij in onze producten gebruiken komt uit China, waar het lokaal verwerkt wordt tot eindproduct. Bamboo Basics heeft hier plaatselijke kantoren en medewerkers die vrijwel dagelijks toezien op het naleven van de Code of Conduct.

BSCI

Al onze toeleveranciers zijn BSCI gecertificeerd. Dat staat voor Business Social Compliance Initiative. Dit is een initiatief van bedrijven die zich inzetten voor betere arbeidsomstandigheden in de wereldwijde toeleveringsketen.
Lees hier meer over BSCI.

Lees meer

Onafhankelijke erkende organisaties houden toezicht op alle processen. Wij krijgen van hen jaarlijks een audit report.